bureau voor architectuur & planning, bv bvba

{title}

Centrum Ganspoel, Tervuren

 

Centrum Ganspoel uit Huldenberg wenst een woning voor 8 tieners te realiseren die hier samen en geïntegreerd in de gemeente Tervuren kunnen wonen. De jongeren lopen school in centrum Ganspoel in Huldenberg zelf.

Het doel is de jongeren meer te integreren in het dagelijks leven. Het nieuwe gebouw komt er ter vervanging van de verouderde hoekwoning. Het programma omvat minstens 8 slaapkamers, een leefverdieping met aansluitend dakterras en verblijf voor mindervaliden, blinden en slechtzienden.

In dit ontwerp wordt ervoor gekozen om de leefruimte als geheel op de 2de verdieping te leggen. Dit biedt meer ruimte, licht en zichten voor de leefruimtes en zo sluit het direct aan op een aangrenzend dakterras.

De kamers worden verdeeld over de gelijkvloerse en de eerste verdieping. Het gebouw wordt ontsloten door een circulatie ruimte die veel daglicht tot diep in de woning laat doorsijpelen. Ze verbindt op het gelijkvloers de voordeur met de overdekte fietsenstalling. En biedt op de eerste verdieping mogelijkheid tot inrichting van computerplekjes en een visueel contact met het bureau voor het personeel. Er is de mogelijkheid om een studiowoning te combineren op een derde bouwlaag om een jongere te begeleiden naar zelfstandig wonen.

opdrachtgever
Centrum Ganspoel vzw

gevels

gevels volumetrie gelijkvloers verdieping +1 verdieping +2 dak snedes sfeerbeelden sfeerbeelden bestaande toestand