bureau voor architectuur & planning, bv bvba

{title}

de Markgrave, Antwerpen

Diverse herinrichtingen in een tehuis voor blinden en slechtzienden.

Studie technieken: eigen beheer

Omvang: 800m²

Blindheid heeft zijn weerslag op alle levensdomeinen. Het leren leven met deze handicap vraagt extra inspanningen vanwege de persoon en z'n directe omgeving. Dikwijls is professionele hulp nodig, soms intensieve opvang en begeleiding. Tijdelijk of definitief. De Markgrave vzw wil voor personen met een visuele beperking al dan niet met bijkomende stoornissen door intensieve, systematische en professionele dienstverlening een upgrade realiseren in het leven van die persoon. Ze wenst hen kansen te bieden om het eigen leven maximaal in handen te nemen.

In opdracht van de Markgrave vzw realiseerden we de voorbije jaren al de herinrichting van hun keuken en eetzaal, alsook de renovatie van het activiteitencentrum.

In 2009 kregen we bijkomend de vraag om de logistieke diensten te reorganiseren en 1 verdieping uit te rusten tot "zorgverdieping".

Door het herstructureren van de kelderverdieping tot logistiek centrum, bestaande uit een was- en strijkatelier, een bergruimte voor de poetsdienst en een vernieuwde stookplaats kwam er ruimte op de 1ste en 5de verdieping vrij. Op de 5de verdieping werden voor het begeleidend personeel nieuwe kantoren, vergaderlokalen en een ruimte voor de slapende nacht georganiseerd. De eerste verdieping werd heringericht voor personen met beperkte motorische mogelijkheden: we realiseerden 4 aangepaste studio's met aangepaste sanitaire cel, alsook een gemeenschappelijke verzorgingskamer met een hoog-laagbad.

Het tehuis bleef tijdens de weren continu in gebruik.

opdrachtgever
de Markgrave vzw

voltooiing
juli 2013

projectarchitect
ir. Elke Martens

projectleider
ir. Marc Martens

contact
Daniƫlla Deckers, algemeen directeur

terras administratieve dienst

terras administratieve dienst terras administratieve dienst terras administratieve dienst achtergevel aangepaste zorgbadkamer frisse kantoren grondplan zorgverdieping