bureau voor architectuur & planning, bv bvba

{title}

Wijk Eykeveld, Boutersem

Bouwen van 18 sociale woningen waarvan 14 huizen en 4 appartementen.

Omvang: 1.286m²

Ontwerp: 2000

Deze 18 sociale woningen beëindigen een sociale verkaveling aan de rand van het landelijke Boutersem. Ze zijn gegroepeerd ingeplant en bakenen het openbaar domein af aan het einde van een doodlopende straat.
Door hun gesloten opstelling geven ze de wijk een nieuw coherent en herkenbaar ruimtelijk beeld terwijl de wisselende kroonlijsthoogtes het contrast met de overige vrijstaande bebouwing verzacht. Het kleine bouwvolume op het einde van de straat omvat 4 gestapelde en geschakelde eengezinswoningen. De pijpekop wordt omsloten door een gebogen en een rechte rij woningen.

Alle woningen beschikken over een individuele tuin. De voortuinzones zijn deels beklinkerd voor opritten en autostaanplaatsen, deels beplant als visuele afscheiding met buren en openbaar domein. Alle woningen hebben een garage of een autostaanplaats, een onvermijdelijke keuze op deze afgelegen plaats. De garages zijn in de woning opgenomen om ook als bergruimte dienst te doen (tuinberging, fietsstalling…).
Het project biedt een mix aan woningtypes: 11 woningen met 3 kamers (5 pers.), 4 appartementen met 2 kamers (4 pers.), 3 woningen met 4 kamers (7 pers.).

opdrachtgever
cv Dijledal

voltooiing
januari 2003

contact
de heer Erik Thora